JukkaKekkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vääristely

Seisooko Alma Media ja päätoimittaja Huusko päätoimittajien julkilausuman takana

”Me hyvää journalistista tapaa noudattavat päätoimittajat emme aio olla valemedian hiljaisia tukijoita ja myötäjuoksijoita. Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin. Kun tietoja pyritään tahallisesti hämärtämään tai vääristelemään, puutumme siihen omissa medioissamme.”

Oletko sinä rasisti ?

Oletko sinä rasisti ? Työ tauolla näin minulta maahanmuuttaja taustainen muslimi kysyi viime viikolla . Betoni pölyisessä lattian oikaisu hionnan ja tasoituksen lomassa jaarittelimme aiheesta . Kerroin kuinka minua ei huvita kontata hiomas lattioita ja maksaa veroja . Joita verorahoja käytetään työhaluttomien ulkomaalaistenkin loikoiluun . Kerroin jotta minä haluaisin jotta Suomeen tulisi vain työhaluisia maahanmuuttajia . Kerroin jotta jos hän yrityksen perustaisi voisin tulla töihin sinne . Ja olisi hienoa jos hänen yritys menestyisi . Hän ihmetteli sitten jotta -etkö sinä ole rasisti ?.

Kummin kaimako on äiti?

Tiedotusvälineet

Moniko meidän luotettavaksi itseään kutsuvista tiedotusvälineistä on tuonut esiin sukulaisuussuhteen merkityksen ja arvon nimityksissä, joita käytämme? Moniko tiedotusväline ilmaisee lapsen synnyttäneen henkilön olevan äiti, kun Seta ja vasemmistoliberaalit haluavat väärentää tuon käsitteen tarjoamalla kaksimielistä äitiyslakia?

Sama kaava toistuu

Liberalismin uho ja tappio

 

Liberalismi ennen ja nyt

En käsittele tässä klassista liberalismia, joka on dokumentoitu laajasti ja johon liittyy monia hyviä asioita. Viittaan tässä toisenlaiseen liberalismiin sellaisena, kuin se meille laajasti nykyään tarjotaan vihervasemmistolaisena käsitteenä. Esimerkkinä käyköön Vihreiden määritelmä:

 

https://www.vihreatuuma.fi/mita-on-vihrea-liberalismi/

 

Media levittää väärää tietoa. Onneksi on some.

Ensin media vähätteli Kölnin ja muiden saksalaiskaupunkien kähmintä- ja varkausrikoksien määrää. Esimerkiksi Yle kertoi asiasta muutaman päivän viiveellä, ja silloinkin kerrottiin vain muutamasta tapauksesta. Kun some pakotti puhumaan määrien osalta totta, sen jälkeen on vähätelty tekijöitä.

Esimerkiksi Iltalehti ja Kansan Uutiset ovat antaneet vielä aivan äsken täysin väärää tietoa, jota ne ovat joutuneet myöhemmin oikomaan esim. MV-lehdessä julkaistun oikean tiedon tultua julki.

Helsingin Sanomat vääristelee ja muokkaa mielikuvia

Luin tänäänkin Helsingin Sanomat "sillä silmällä". Lopputulema on ikävää kerrottavaa. Otan esille vain pari esimerkkiä.

Pisaran nimellä kulkee miljardiluokan hanke. Aikeena on rakentaa Helsingin niemen alla kiertävä maanalainen rata. Aluksi hankkeen kerrottiin olevan kannattava. Sitten todettiin, että laskelmat oli tehty vääristä lähtökohdista. Uudet laskelmat osoittavat, että kustannukset ovat yli kaksinkertaiset laskennallisiin hyötyihin verrattuna.

Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittista ohjelmaa vääristellään

Ikävä piirre julkisessa keskustelussa on tosiasoiden tarkoitushakuinen vääristely. Yksi ikävimmistä keinoista on repiä tekstistä erilleen yksityiskohtia niin, että ne antavat väärän mielikuvan.

Samalla käydään asiaan kiinni henkilöiden kautta. Solvataan täysin perusteettomasti. Se on nähty niin täällä Uuden Suomen puheenvuorossa kuin muuallakin kahvipöytäkeskusteluissa, somessa ja perinteisessä mediassa. Tarkoitus pyhittää keinot varsinkin silloin, kun tavoitteena on perussuomalaisten vahingoittaminen.

Hallitus turvautuu tosiasioiden vääristelyyn

EU asetti juuri Venäjälle pakotteita. Stubb avustajineen kiirehti kertomaan, että "pakotteilla ei ole merkittäviä vaikutuksia Suomelle". Sen sijaan hallituksesta riippumattomat asiantuntijat totesivat, että "pakotteet vaikuttavat Suomen talouteen merkittävästi".

Jossakin mättää nyt pahemman kerran. Sormeni osoittaa erityisesti stubbilaisten suuntaan. Saman on huomannut myös eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen, joka tänään vaati Stubbia valiokunnan kuultavaksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä