JukkaKekkonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Some-kupla

Keskustelukulttuuri maahanmuuttopolitiikassa

Otetaan hiukan lähempään keskusteluun pakolaiskysymykseen liittyvät perusasenteet. Saksalaislehdessä on mielenkiintoinen kirjoitus ”More in Common” työkalun käytöstä noiden perusasenteiden tutkimisessa. On todettu, että Saksassa ne ovat monimutkaisempia kuin monet tulevat ajatelleeksi. Miksi vain Saksassa? Sama jokseenkin varmasti koskee eurooppalaiskansalaisten suhtautumista pakolaiskysymyksiin.

Aivoja lepotilassa

Kun asioita tietää, niin niitä ei enää tarvitse miettiä. Ei tarvitse kyseenalaistaa, eikä ajatella. Kun tietää, että joku on aina oikeassa, niin voi kyselemättä ottaa vastaan ja jakaa eteenpäin varmaa tietoa...

Aivothan pyrkivät toimimaan mahdollisimman pienellä energiankäytöllä, aika mahdotontahan se elämä olisi, jos ei tuoliin uskalla istua, koska sehän voi kadota sillä hetkellä, kun tuolille kääntää selän istumisvaiheessa. Silti joskus voisi miettiä sitä katoamisen vaihtoehtoa, ihan sen takia, ettei kukaan pääse vanhaa tuolijekkua tekemään.

Entistäkin parempi Puheenvuoro-palvelu vuonna 2017?

Tämä Puheenvuoro-foorumi on ainutlaatuinen ja hieno paikka, jossa kansalaiset ja poliitikot kohtaavat erilaisine mielipiteineen. Täällä voi kukin tulla pois omasta kuplastaan ja keskustella erilaisten ihmisten kanssa. Miten tästä voitaisiin yhdessä tehdä entistäkin parempi paikka, ohessa muutamia ajatuksiani keskustelukulttuurin kehittämisestä täällä vielä lyhyehkön kokemukseni pohjalta. Monet näistä ovat some-kulttuurille ominaisia ja paljon puhutaan siitä, mihin suuntaan olemme matkalla.

Somessa stara pilkkaa sivistystä

Sosiaalinen media tekee turhakkeista staroja ja älyköistä seinätapettia. Älykkäällä keskustelulla on sosiaalisen median aikakaudella tylsimyksen leima. 

Timo Soini kuvasi tätä muutosta osuvasti viime sunnuntain plokissaan:

"Lässytys lyö takaisin. Katsoin Clintonia ja Trumpia CNN- kanavalta. He mättävät toisiaan huolella. Siihen suuntaan olemme menossa. Miksi? Taidan tietää. Vihertuherruksella ja lässytyskristillisyydellä ei sieluja pelasteta." 

Kuplissa oomme kaikki

 

Vaalien jälkeen näyttelijätär Krista Kosonen loi laajempaan julkisuuteen käsitteen ”kupla”, millä tarkoitetaan oman näköisen piirin hankkimista sosiaalisessa mediassa sekä ihan elävässä elämässä. Hänen tapauksessa kupla tarkoitti sitä, ettei hän tuntenut ketään perussuomalaisia äänestänyttä. Vaan kuplia on toki muunkinlaisia.

Kupla

Jos otan tuttavapiiristäni kaksi ihan täydellistä ääripäätä, on heidän välinen ero niin suuri, että aivan hyvin voisi ajatella heidän olevan liki kaksi eri kansallisuutta, ellei sama kieli heitä yhdistäisi. Kyllä, Suomi on kahtiajakautunut aatteellisesti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä